İstanbul’da Araba Kiralamak

İstanbul’da Araba Kiralamak

İstanbul’da Araba Kiralamak

Her gün bir çok kişi ya da firma ticari, turistik ya da diğer ihtiyaçlara yönelik olarak araç kiralamaktadır. Ancak, İstanbul gibi 3,5 milyonun üzerinde kayıtlı aracın bulunduğu yoğun bir trağin yaşandığı bir şehirde, kullanılacak aracın hangi ihtiyacınıza cevap vereceğini bilmek ve bunun gibi daha bir çok kriteri gözönünde bulundurmak gereklidir.

Araba Kiralanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Sizlerle kullanıcı tecrübelerine dayalı olarak, araç kiralamada dikkat edilmesi gerekenleri bir liste şeklinde paylaşacağız:

  1. Aracın boyutuna ve Motor Hacmine Dikkat Edin

Bir çok küçük araç çok daha uygun fiyatlara kiralanabilir. Ancak, araçla kaç kişinin yolculuk edeceğine, gideceğiniz mesafeye ve aracın motoruna göre ne kadar yakıt masrafı yapacağınıza dikkat edip bir hesaplama yaparsanız bazen en uygun fiyatlı aracın aslında her zaman toplamda en uygun fiyatlı opsiyon olmadığını görebilirsiniz. Bu yüzden diğer araçlara gözgezdirmenizde fayda var.

  1. Fotoğraf Çekmeyi Unutmayın

Aracı daha yeni teslim alırken henüz acentanın yanında aracın yakıt çizgisinin, kapı ve farlarının tek tek fotoğraflarını çekin. Bu durumda bir başkası tarafından verilmiş ancak siz aracı teslim almadan firmanın gözünden kaçmış bir hasar durumunda ya da fazla yakıt tüketimi durumunda sorumluluğu siz almamış olursunuz.

  1. Sözleşmeye ve Sigortaya Dikkat Edin

Kiralama sözleşmesini okurken aracın teslim alındığı saat ve tarihi ve yer alan maddeleri dikkatlice okuyun ve aklınıza takılan bölümleri sormaktan çekinmeyin. Ayrıca, aracın kaskosunun neleri kapsadığı konusunda da yine tüm bilgileri edinin.

  1. Erken Rezervasyon ve Promosyonlar

Araç kiralarken internette kullanacağınız araç kiralama internet sitesindeki erken rezervasyon ve promosyonlarla ilgili bölümleri iyi değerlendirirseniz. Normalin çok altında fiyatlarla araç kiralayabilir ve mevcut tüm fırsatları bir sonraki sefer için de değerlendirebilirsiniz.

  1. İnternet Fiyatlarını ve Ofis Fiyatlarını Karşılaştırın

Eğer sıklıkla araç kiralıyorsanız internetten yapacağınız rezervasyon fiyatıyla ofisten direkt olarak kiralama yaptığınızda arada bazen fiyat farklılıkları olduğunu görebilirsiniz. Özellikle bu fiyat farkı havaalanlarında daha çok hissedilebilmektedir. Ancak, ofis fiyatlarının daha uzun dönemli ve/veya daha yüksek sayıda araç kiralamalarda pazarlık avantajının olduğunu ve internetten yapılan kiralamalarda da erken rezervasyon ve promosyon avantajlarının yakalanabileceğini de unutmamak lazım.

Kredi kartsız araba kiralama için anasayfamıza tıklayınız.

Whatsapp Telefon