İstanbul’da Araba Kiralama Sorun Olmaktan Çıkıyor!

İstanbul’da Araba Kiralama Sorun Olmaktan Çıkıyor!

İstanbul’da Araba Kiralama Sorun Olmaktan Çıkıyor!

İstanbul’da kalıcı olarak araç sahibi olmanın sıkıntılarını İstanbul’da yaşayanlar iyi bilmektedir. Zorlu trafik, bozuk yollar, şehir içi uzak mesafeler ve yüksek vergiler nedeniyle bir çok kişi araba sahibi olmada sıkıntılar yaşamaktadır. Bir çoğumuz da İstanbul’da araba kiralamanın ya iş ya da turistik amaçlı yüksek fiyatlı bir uğraş olabileceğini düşündüğümüzden aklımızdan bile geçirmemişizdir. Ancak bu artık değişiyor!

Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Araç kiralamak özellikle İstanbul’da çok avantajlıdır ve farklı sebeplerle tercih edilebilir. En yaygın sebepleri ve avantajları listeliyoruz:

  1. Turizm: Turizm denilince akla her zaman eğlence sektörü gelse de araç kiralamada en yaygın sebeplerden biri iş turizmidir. Anadolu’dan İstanbul’a eğlence ya da iş amacı ile seyahat eden bir çok kişi kendi araçlarıyla gelmektense araç kiralamayı tercih etmektedir. Bunun en önemli sebepleri, artık çok uygun fiyatlara araç kiralanabilmesi ve kendi araçlarıyla İstanbul’a seyahat etmelerinden daha düşük fiyatlara, İstanbul’a gelip araç kiralayarak ulaşım sağlayabilmeleridir. Ayrıca, yine şehirlerarası yolculuklarda kendi aracını kullanmayıp daha güvenli bir seyahat tercihi sebebiyle de İstanbul’da otomobil kiralamak daha avantajlıdır. Dahası, şehirler arası otomobil yolculuğu yapmak isteyenler için de araba kiralamanın, otomobili gideceğiniz şehirde bırakabilmek gibi avantajları vardır.
  2. Günlük Kiralama: Bir çok kez yalnızca bir ya da bir kaç günlüğüne, özellikle şehir içi kullanım için günlük ihtiyaçları giderme amaçlı araba kiralanmaktadır. Günlük araç kiralamada hala ön yargılar olsa da özellikle son yıllarda araba kiralama fiyatlarındaki düşüş nedeniyle, bir çok durumda kiralık araçla seyahet etme toplu taşımadan bile daha düşük fiyatlara gelebilmektedir.
  3. İş: Uzun vadede firmalar için kendi araçlarına sahip olmak, yıpranma payı, vergiler, bakım, kasko, araç satış ve değişim gibi sebepler nedeniyle pek avantajlı değildir. Uzun vadeli araç ya da filo kiralama günümüzde hem yeni ve kaliteli araçlarla yapılabilmekte hem de çok düşük fiyatlara mal olmaktadır. Özellikle İstanbul gibi bir şehirde, belirli aralıklarla yeni ve bakımlı araç sahibi olmak araçların şehiriçi ve şehirlerarası kullanımında firma olarak daha düşük masraflı, emniyetli ve kolay olabilmektedir.
Kredi kartsız araba kiralama için anasayfamıza tıklayınız.
Whatsapp Telefon